Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren alsook om als lid te kunnen inloggen. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord liever niet.

Inloggen

Nog geen account? registreer u dan hier

Naar boven

UVS - Unie van Syndici vzw

Welkom bij de Unie van Syndici!

De Unie van Syndici werd opgericht als autonome beroepsvereniging op 20 augustus 2009. Sinds 2015 is UVS vzw officieel erkend als nationale beroepsvereniging door de minister van KMO’s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid en is in die hoedanigheid ook vertegenwoordigd in de Hoge Raad voor Zelfstandigen en de KMO’s.

Een aparte vereniging voor de vastgoedbeheerders en rentmeesters was absoluut nodig om vele redenen :

01

De stem van de vastgoedbeheerders niet verloren laten gaan.

02

Het beroep van 'syndicus' door syndici op de juiste manier te vertegenwoordigen.

03

Een modern en ethisch profiel te geven.

vorige

vorige

Door deze beroepsfederatie heen worden de krachten van de welmenende syndici gebundeld en in kaart gebracht met het oog op het verdedigen, op een constructieve manier, van hun specifieke belangen en behoeftes. Meer bepaald hebben wij geopteerd om de focus te leggen op deskundigheid en ethiek; dat houdt in dat wij via opleidingen en begeleiding van onze leden, continu naar verbetering streven in de uitoefening van het beroep, en onze leden betrouwbare dienstverleningen en bijstand willen bieden.

De Unie van Syndici reikt hierbij de hand naar al wie het met de vastgoedbeheerders goed meent!

" Samen zijn wij sterker dan de som van de afzonderlijke leden! ”

Mission Statement

Hoewel een ethisch charter beschrijft wat de algemene norm is voor ethisch handelen in een professionele context, biedt het geen pasklaar antwoord op iedere ethisch vraag of waardedilemma. Het biedt echter een ethisch kompas om een syndickantoor correct en eerlijk te laten functioneren in de dagdagelijkse praktijk, complexe situaties in te schatten, de juiste beslissingen te nemen en passend te handelen.

  1. Wij stimuleren bij onze leden transparantie en eerlijkheid in hun bedrijfscultuur in dewelke problemen en fouten bespreekbaar zijn,

  2. Wij verlangen van onze leden dat zij zich onthouden van potentiële belangenvermenging en van activiteiten die schade zouden berokkenen aan hun klanten,

  3. Wij verwachten dat onze leden zich ertoe verbinden de wet op mede-eigendom strikt na te leven en op de best mogelijke manier de belangen van de VME’s te verdedigen,

  4. Wij moedigen onze leden aan om een kwalitatieve dienstverlening te leveren voor een waardig ereloon zonder oneerlijke concurrentie te voeren, dit zonder verborgen commissielonen of inbreuken op de deontologie van het Beroepsinstituut.

Maak kennis met UVS

Maak kennis met ons op het Salon van de Mede-eigendom op 14 nov. 2024 :

SAVE THE DATE !

HET salon voor de syndicus en de mede-eigenaar.
Alles over appartementen, beheer, winkelcentra en senioren/assistentiesector.

Jullie weten het misschien al, de Unie van Syndici organiseert op 14 november 2024, samen met haar zusterfederatie de Union des Syndics, de zevende editie van het Salon van de Mede-eigendom, in Brussels Expo Paleis 10!

Onze partners